Deze pittige pompoentaart met champignons geef ik iets meer pit door er srirachasaus aan toe te voegen. Sinds ik een flesje srirachasaus van Tabasco in huis heb gebruik ik het regelmatig. Sriracha heeft een aangename pittige smaak en geeft de spaghettipompoen net iets meer pit. Spaghettipompoen is niet zo eenvoudig te krijgen maar je kunt ook een hele hokkaido pompoen gebruiken en het gare vruchtvlees in kleine blokjes snijden. Hokkaido pompoen heeft weliswaar een andere structuur maar smaak ook heel lekker in deze hartige taart.

Hoofdgerecht voor 4 personen

½ spaghettipompoen
150 ml tuinkruidenbouillon (van een tablet)
1½ el olijfolie
2 rode uien, in boogjes
2 teentjes knoflook, gepeld
250 g kastanjechampignons, in plakjes
1 rol koelvers hartig taartdeeg (inclusief bakpapier)
Tabasco srirachasaus
4 eieren
100 g biologische feta
Extra nodig: lage taartvorm ø 28 cm

Verwarm de oven voor tot 180 °C. Verwijder de zaden uit de pompoen. Leg de pompoen met de snijkant naar beneden in ovenschaal en schenk de bouillon erbij. Laat de pompoen in 40 minuten in de voorverwarmde oven garen. Neem de schaal uit de oven en laat de pompoen iets afkoelen.

Verhit de olie in en koekenpan en fruit de ui al omscheppend 5 minuten op een halfhoog vuur. Voeg de knoflook en de champignons toe en bak alles nog 5 minuten op een hoog vuur. Breng op smaak met versgemalen peper en zout en neem de pan van het vuur.

Verhoog de oventemperatuur naar 200 °C. Bekleed de taartvorm met het deeg. Haal het vruchtvlees van de pompoen los door de steel van een lepel tussen de schil en het vruchtvlees te halen. Trek de pompoensliertjes los en verdeel ze over de bodem van de taart. Druppel er naar eigen smaak srirachasaus over.

Schep het champignonmengsel erop. Klop de eieren met 2 eetlepels water en versgemalen peper en zout los. Schenk het over de groenten in de vorm. Verkruimel de feta boven de taart in stukjes en bak de taart in 25-30 minuten lichtbruin en gaar.

Snijd de pittige pompoentaart met champignons in punten en serveer met een groene of tomatensalade.

Bereidingstijd: 25 minuten
Oventijd: ± 70 minuten

Tips

 
• Geen spaghettipompoen kunnen krijgen? Neem dan een Hokkaido pompoen en verdeel het vruchtvlees in stukjes over de taartbodem.
• Je kunt de pompoen ook van tevoren bereiden. Zet de losgehaalde pompoen tot gebruik afgedekt in de koelkast.
• Snijd de pittige pompoentaart met champignons in kleine puntjes en serveer hem als borrelhapje.