Wanneer je deze snelle tomatensoep met kikkererwten al vanochtend maakt kun je de hele dag lekker van het mooie weer genieten! Met dit tomatensoep recept maak je eenvoudig en snel een lekkere pan soep. Ik bel dol op soep en zaterdag is voor ons altijd soepdag. Heerlijk voor zaterdagse lunch of het avondeten, na een dag tuinieren, een fijne wandeling of na het sporten!

Maaltijdsoep voor 4 personen

4 takjes koriander
3 el olijfolie
1 grote ui, gesnipperd
1 teen knoflook, gesnipperd
1 rode en 1 gele paprika, in stukjes
4 pruimtomaten, in stukjes
400 ml gezeefde tomaten
1 blik kikkererwten (400 g), afgespoeld en uitgelekt
1 groentebouillontablet

Pluk de blaadjes koriander van de steeltjes. Snijd de steeltjes fijn en de blaadjes grof.

Verhit de olie in een soeppan en bak de ui met de knoflook en de paprika op een halfhoog vuur al omscheppend ± 5 minuten.

Voeg de tomatenstukjes toe en bak ze kort op een hoog vuur mee. Voeg de gezeefde tomaten, de kikkererwten, 300 ml heet water, de bouillontablet en de steeltjes van de koriander toe en kook de soep 10 minuten op een laag vuur.

Breng de soep op smaak met versgemalen peper en eventueel zout naar smaak. Schep het gesneden korianderblad erdoor en schep de snelle tomatensoep met kikkererwten in de kommen.

Bereidingstijd: ± 25 minuten

Variatietips
• Vervang de kikkererwten ook eens door witte bonen, kidneybonen, bruine bonen of linzen.
• Met vlees? Bak dat 50 g in blokjes gesneden chorizo met de ui en de paprika mee. Of voeg plakjes rookworst aan de soep toe.
• Geen pruimtomaten in huis, neem dat andere tomaten of een blik gepelde tomaten.