Deze snijbonensalade met paprika en feta zit boordevol lekkere groenten en je kunt hem goed voorbereiden. Heel handig als je hem bijvoorbeeld meeneemt in de picknickmand. Maar ook als lunch of hoofdgerecht zet je met deze groentesalade een lekkere maaltijd op tafel.

Ik ben dol op snijbonen, zodra er Hollandse te koop zijn verwerk ik ze regelmatig in gerechten. maar ik heb ze ook altijd in de moestuin, een makkelijk te telen gewas en er is niets lekkerder dan net geplukte snijbonen! Er zijn dan ook meerdere gerechten met snijbonen te vinden op mijn site.

Hoofdgerecht voor 2-3 personen

400 g snijbonen, afgehaald en in ruitjes
4 el olijfolie
1 grote ui, in dunne partjes
1 teentje knoflook, gepeld
2 paprika’s (oranje en rood), in dunne repen
½ citroen, uitgeperst
2 tl ras-el-hanout
¼ komkommer, in dunne gehalveerde plakjes
250 g gekookte kikkererwten
150 g schapenfeta, verkruimeld
2 el fijngesneden korianderblad

Kook de snijbonen in gezouten water in 4-5 minuten beetgaar. Spoel ze koud en laat ze uitlekken.

Verhit 1 eetlepel van de olie in een koekenpan en bak de ui 3 minuten al omscheppend.

Pers de knoflook erboven uit en voeg de paprika toe. Bak alles 5 minuten op een halfhoog vuur tot de paprika beetgaar is.

Klop intussen een dressing van de rest van de olie, het citroensap, de ras-el-hanout en versgemalen peper en zout naar smaak.

Schep de snijbonen met het paprikamengsel, de komkommer en de kikkererwten in een slaschaal door elkaar.

Verdeel de feta en de dressing erover. Garneer de snijbonensalade met paprika en feta met de koriander.

Bereidingstijd: ± 20 minuten

Tip
Neem je de salade mee voor bij de picknick, houd de dressing en de kaas dan apart en en maak de salade vlak voor het serveren af.

Variatietips
• Vervang de snijbonen door sperziebonen, peultjes of sugar snaps.
• voor de paprika kun je ook geroosterde bloemkoolroosjes nemen.
• Vervang de feta door garnalen, stukjes gestoomde makreel of blokjes komijne-, geiten- of belegen kaas.
• Liever vlees? Bak dan met de ui 125 g magere spekreepjes mee. Of schep reepjes gebakken kip door de salade.