Deze vegetarische curry met wilde spinazie en bospeen staat in minder dan een half uur op tafel. Ik had laatst wilde spinazie meegenomen van de Turkse supermarkt en die zak lag een beetje vergeten in de groentelade van de koelkast. Ik wilde er eigenlijk een snel pasta gerecht met veel chilipeper en knoflook mee maken maar gisteren had ik geen trek in pasta en werd het dus deze vega curry.

Het fijne van wilde spinazie is dat je deze groente veel langer goed kan houden dan de tere blaadjes van de bladspinazie die je koopt bij de groentespecialist en supermarkt. Dat komt ook omdat wilde spinazie meestal als plantje geoogst wordt. Wel moet je deze spinazie extra goed wassen. Er kan nog wel eens wat aarde tussen zitten. Maar dat heb ik er wel voor over want deze spinazie, die trouwens alles behalve wild is, smaakt veel lekkerder. Dus stap eens wat vaker de Turkse of Marokkaanse supermarkt binnen, al is het alleen maar voor die lekkere wilde spinazie!

Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen

500 g bospenen zonder groen
300 g wilde spinazie
60 g paranoten
2 uien, in halve boogjes
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 el fijngesneden verse gemberwortel
4 el plantaardige olie
1 el milde Indiase currypasta
1 blik kokosmelk à 400 ml
1 tuinkruidenbouillontablet

Schil de wortels met een dunschiller en snijd ze in schuine stukjes van ± 1½ cm. Snijd de spinazieblaadjes van de worteltjes en was de spinazie goed. Droog de spinazie in een slacentrifuge. Hak de noten grof.

Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui ± 3 minuten op een halfhoog vuur. Voeg de knoflook, de gemberwortel en de wortelstukjes toe en bak ze ± 7 minuten al omscheppend mee.

Schep de currypasta erdoor en voeg 150 ml water, de kokosmelk en de bouillontablet toe. Breng alles aan de kook. Schep in 3 porties de spinazieblaadjes erdoor en laat ze telkens al omscheppend iets slinken.

Kook de curry nog ± 3 minuten op een halfhoog vuur of totdat de spinazieblaadjes allemaal geslonken zijn.

Serveer de vegetarische curry met wilde spinazie en bospeen met de gehakte paranoten. Lekker met basmatirijst bestrooid met fijngesneden koriander.

Bereidingstijd: ± 25 minuten

Tip
• Serveer er eventueel nog kokosflakes bij.
• Geen paranoten in huis? Je kunt ook cashewnoten, amandelen of pinda’s gebruiken.