Voor deze vegetarische knolselderijburger met harissayoghurt worden de burgers niet op een broodje geserveerd maar gebruiken we geroosterde plakken knolselderij als vervanger. Het resultaat: een lekkere gerecht met de uitstraling van een hamburger maar dan zonder brood en met lekker veel groenten. Dat wordt smullen!
Hoofdgerecht voor 2 personen
½ grote knolselderij
olijfolie
1 gele paprika
1 ui, in ringen
3 el biologische Turkse yoghurt
harissa naar smaak
2 el blanke amandelen
2 vegetarische burgers (bijv. linzenburgers)
¼ krop ijsbergsla, fijngesneden
2 trostomaten, in dunne plakken
3 el knolfookolijven
Extra nodig: bakplaat bekleed met bakpapier
Verwarm de oven voor tot 225 °C. Snijd 4 plakken van ± 1 cm dik uit de knolselderij (bewaar het restjes voor door de soep of een stoof) en schil de plakken. Leg ze op de bakplaat en bestrijk ze met olie. Bestrooi met versgemalen peper naar smaak en rooster ze in ± 20 minuten lichtbruin en net gaar. Keer ze halverwege te bereidingstijd.
Was en snijd de paprika in dunne ringen. Klop een sausje van de yoghurt en harissa naar smaak.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en fruit de uienringen met de paprika al omscheppend 3 minuten op een halfhoog vuur. Pers de knoflook er boven uit en voeg de amandelen toe. Bak ze al omscheppend totdat de uien glazig zijn en de paprika beetgaar. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
Bak intussen de vegetarische burgers in een beetje olijfolie volgens de aanwijzingen op de verpakking lichtbruin.
Leg op 2 borden of planken een plank knolselderij. Verdeel er een beetje sla over en schep er de helft van het uienmengsel op. Leg er de burgers op en dek af met de rest van het uienmengsel.
Schep er een beetje harissayoghurt op en top met een paar plakken tomaat en de rest van de knolselderij.
Meng de rest van de sla met de rest van de tomaat en de olijven en schep het naast de vegetarische knolselderijburger met harissayoghurt op de borden en serveer met de rest van het sausje.
Bereidingstijd: ± 30 minuten