Deze bagel met zalm en gepocheerd ei is eenvoudig te maken. Vaak wordt gezegd dat gepocheerde eieren lastig zijn om te maken maar dat valt eigenlijk heel erg mee. Het enige dat heel belangrijk is, is dat je echt verse eieren gebruikt. Waarom? Omdat het eiwit naarmate het ei ouder wordt vloeibaarder wordt. Daardoor waaiert het ei in het water heel erg uit. Dat is zonde van je werk want daardoor ziet je gepocheerde eitje er niet zo mooi uit. Let dus op de datum op de doos als je eieren wilt pocheren of nog beter koop ze bij de (hobby)boer.

Ontbijt, lunch of brunchgerecht voor 2 personen

2 voorgebakken bagels
1 el azijn
2 kleine superverse eieren
4 el hummus met citroen en koriander (kant en klaar te koop van Maza)
2 plakken gerookte zalm
1 el tuinkers
Extra nodig: schuimspaan

Bak de bagels volgens de aanwijzingen op de verpakking af. Breng in een steelpan water met de azijn aan de kook.

Breek de eieren elk boven een kommetje of kopje. Zet het vuur onder de pan met kokend water laag en roer met een lepel zodat er een kolkje ontstaat.

Laat 1 ei in het kolkje glijden. Het water moet tegen de kook aan gehouden worden en mag niet koken. Pocheer het ei in 3-4 minuten. Het wit is dan gestold en de dooier is nog zacht.

Schep het gepocheerde ei voorzichtig met de schuimspaan uit de pan en houd het ei warm in een kom met handwarm water. Pocheer het andere ei op dezelfde wijze.

Snijd de bagels open. Bestrijk de onderzijde van de bagels met de hummus. Verdeel de zalm en de met keukenpapier drooggedepte gepocheerde ei erover. Garneer de bagel met zalm en gepocheerd ei met de tuinkers.

Bereidingstijd: ± 15 minuten