Het is weer reine claudetijd dus maakte ik deze bijzondere reine claudejam met basilicum. Met hun mooie groen-gele kleur ziet deze pruimenjam er net even anders uit dan de gewone pruimenjams. De basilicum geeft een verrassende twist aan de jam de ik overigens van het vuur haal voordat ik de basilicumblaadjes er doorheen schep.

1350 g reine claudepruimen
500 g geleisuiker extra
4 takjes basilicum
Extra nodig:

Was en halveer de pruimen en verwijder de pitten. Schep de pruimen met de geleisuiker door elkaar en zet ze afgedekt in de koelkast.

Snijd de blaadjes basilicum in ragdunne reepjes. Breng de pruimen met de basilicumsteeltjes de volgende dag in een pan met dikke bodem aan de kook en laat de jam 5 minuten borrelend koken.

Neem de pan van het vuur en verwijder de basilicumsteeltjes. Schep de fijngesneden basilicum erdoor. Schep de reine claudejam met basilicum in de schone potten en sluit de direct.

Bereidingstijd: ± 20 minuten
Wachttijd: ± 12 uur

Tip
Door geleisuiker extra te gebruiken gebruik je minder suiker en is het niet nodig de jam te laten doorkoken. Dan kook je het fruit niet helemaal tot moes en heb je nog lekkere stukjes fruit in je jam.