Deze frambozen-bessencocktail met citroensorbetijs maar zonder alcohol is in ongeveer 10 minuten gemaakt. Zorg dat het fruit en het mineraalwater goed koud is en schenk het mineraalwater er aan tafel op. Met dit warme weer gaat zo’n lekker ijskoud drankje er altijd wel in!

Drankje voor 4 personen

125 g frambozen
125 g blauwe bessen
2 limoenen
4 bolletjes citroensorbetijs
4 toefjes munt
250 ml koolzuurhoudend mineraalwater (goed gekoeld)
Extra nodig: 4 glazen (inhoud 175 ml) en 4 dikke rietjes

Was de frambozen en bessen voorzichtig en verdeel ze over de glazen.

Pers de limoenen uit en schenk het sap over het fruit in de glazen.

Verdeel het ijs en de toefjes munt over de glazen en schenk het mineraalwater naast het ijs in de glazen. Serveer de frambozen-bessencocktail met citroensorbetijs met een rietje en een lepel.

Bereidingstijd: ± 10 minuten

Frambozen-bessencocktail met limoncello

Schenk, in plaats van het citroensap, een flinke scheut limoncello over het fruit.