Zo’n lekkere Crumble van rozijnenbrood en rood fruit doet het goed als dessert maar ook bij een zondags ontbijtje of brunch valt zo’n lekker toetje in de smaak. Ik vind het altijd leuk om zo’n hele schaal op tafel te zetten waar iedereen dan naar eigen wens uit kan lepelen. Maar je kunt deze rood fruit crumble ook in kleine eenpersoonsschaaltjes maken!

Toetje of ontbijtgerecht voor 4 personen

3 sneetjes rozijnen- of krentenbrood
50 g rietsuiker
40 g boter
2 appels
175 g aardbeien
150 g bramen
150 g frambozen
1 tl gemalen kaneel
2 el maïzena
poedersuiker
4 el crème fraîche
Extra nodig: 1 ingevette ovenschaal (inhoud ± 1 liter), aluminiumfolie

Verwarm de oven voor tot 180 °C. Verkruimel de sneetjes brood en meng er met de toppen van de vingers de boter en 25 g suiker door zodat en kruimelig mengsel ontstaat.

Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de partjes in stukjes. Maak de aardbeien schoon, snijd grote in vieren en halveer kleine aardbeien.

Schep de appelstukjes met de aardbeien, de bramen, de frambozen, 15 g suiker, het kaneelpoeder en de maïzena door elkaar. Verdeel het fruit over de ovenschaal. Schep het kruimelmengsel erop.

Bak de crumble in de voorverwarmde oven, in ± 25 minuten lichtbruin. Neem hem uit de oven en laat 15 minuten afkoelen. Bestuif met poedersuiker. Serveer de crumble van krentenbrood en rood fruit met de crème fraîche.

Bereidingstijd: ± 20 minuten
Oventijd: ± 25 minuten
Wachttijd: ± 15 minuten

In kleine schaaltjes

Verdeel de ingrediënten over 4-6 kleine schaaltjes en bak ze in ± 15-20 minuten af.

Nog meer lekkere toetjes

Aardbeientiramisu met yoghurt
Crunchy yoghurttrifle met bramen
Pavlova met aardbeien en citroengeranium