Er ligt nog steeds van dat lekkere zomerse fruit bij de supermarkten. Dus verras je gezin en maak van het weekend deze crunchy yoghurttrifle met bramen. Ik maakte dit prachtig gekleurde toetje voor de Hallo Jumbo van september. De bereidingstijd is slechts 15 minuten en de trifle smaakt ook lekker als tussendoortje.
Nagerecht voor 4 personen
1 el pompoenpitten
4 haverkoekjes, grof verkruimeld
3 el diksap rood fruit
600 ml biologische yoghurt
250 g bramen
Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan al omscheppend totdat ze bol staan. Schud ze op keukenpapier.
Houd 12 bramen apart. Pureer met een staafmixer de resterende bramen met 250 ml van de yoghurt.
Verdeel de koekkruimels, de resterende yoghurt en het diksap over 4 glazen.
Schenk de bramenyoghurt er voorzichtig op. Garneer met de apart gehouden bramen en de pompoenpitten. Serveer direct.
Bereidingstijd: ± 15 minuten
Tip
Vervang de bramen ook eens door aardbeien, frambozen, blauwe bessen of stukjes peer.