Deze bietensalade met bosui en geitenkaas staat, als je uitgaat van gekookte bieten, in 15 minuten op tafel. Nu koop ik altijd rauwe bieten en kook ze zelf dus dan wordt de bereidingstijd vanzelfsprekend langer. Maar ik vind bieten als je ze zelf kook zoveel lekkerder dat ik dat er graag voor over heb. En als je een snelkookpan hebt valt de kooktijd reuze mee, dan zijn ze in ongeveer 30 minuten klaar. Vaak kook ik de bieten ’s morgens al, dan kunnen ze goed afkoelen en kost het bereiden van deze lekkere en eenvoudige salade weinig tijd. Eet hem als hoofdgerecht met bijvoorbeeld geroosterde of gebakken aardappelen of als lunch.

Hoofdgerecht voor 2 personen

500 g (rauwe of gekookte) rode bieten
3 bosuitjes
4 el geurige olijfolie
1 el balsamicoazijn
200 g verse geitenkaas

Kook eventueel rauwe bieten 30 minuten in de snelkookpan of 1-2 uur in een gewone pan en laat ze afkoelen. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in schuine stukjes. Klop een dressing van de olie, de balsamicoazijn en peper en zout naar smaak.
Ontvel de bieten en snijd ze in parten. Verdeel met de bosui over de borden en trek de kaas erboven in stukjes. Lepel de dressing erover. Lekken met gebakken aardappelen of geroosterde aardappelen uit de oven.

Bereidingstijd: (met gekookte bieten) 15 minuten

©Marijke’s Media Keuken