Deze bladerdeegstengeltjes met pancetta maakte ik van de afsnijdsels van het bladerdeeg dat ik voor de peren tarte tatin met vanille en pistache gebruikte. Zonde om weg te gooien! Maar je kunt ze natuurlijk ook maken van plakjes bladerdeeg. Bestrooid met rozemarijn, zeezout en Parmezaan werden het heerlijke borrelstengeltjes.

Voor 10-12 stengeltjes

2 plakjes roomboter bladerdeeg (diepvries), ontdooid
bloem om uit te rollen
1 el melk
1 klein toefje rozemarijn, blaadjes in kleine stukjes geknipt
zeezout
geraspte Parmezaanse kaas
10-12 plakjes pancetta
extra nodig: deegroller, bakblik bekleed met bakpapier

Verwarm de oven voor tot 200 °C. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar, halveer ze en leg alle halve plakjes op elkaar op een met bloem bestoven aanrecht.

Rol ze iets in de breedte uit en vervolgens in de lengte tot je een mooie dunne lange lap hebt.

Bestrijk het deeg met de melk en strooi er rozemarijn, zeezout en Parmezaan naar smaak over. Snijd het bladerdeeg in dunne lange repen en leg ze op het met bakpapier beklede bakblik.

Bak ze in de voorverwarmde oven in 10-12 minuten licht goudbruin. Neem ze uit de oven en laat ze afkoelen.

Omwikkel ze met pancetta en serveer direct.

Bereidingstijd: ± 15 minuten
Oventijd: ± 12 minuten