Dit lekkere broodje zalm met groenten maakte ik net als lunch. De basis was het brood dat doordat het te lang in de rijskast had gestaan te ver door gerezen was. Dat gebeurt iedereen die zelf brood bak wel een keer. Het brooddeeg is dan eigenlijk te zacht om van de rijsdoek overgeheveld te worden naar de bakplaat of ovensteen. Daardoor krijg je een wat platter broodje. Met de smaak is echter niets mis dus maakte ik er voor vandaag deze lekkere zondagse lunch mee.

Voor 4 broodjes

1 courgette, in schuine plakken van ± 1 cm dik
4 el olijfolie
1 ui, in halve ringen
1 paprika (geel of rood), in dunne repen
1 ciabattabrood (of mislukt desembrood)
4 el muhamarra
4 plakken gerookte zalm
Extra nodig: aluminiumfolie, bakplaat

Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand. Leg de plakken courgette op de met aluminiumfolie (zie tip) beklede bakplaat. Bestrijk ze aan beide kanten met olie en bestrooi de plakken met versgemalen peper en zout maar smaak. Rooster ze ± 3 minuten onder de hete grill lichtbruin. Keer ze en rooster ook de andere kant in 3-4 minuten lichtbruin.

Verhit intussen 1 ½ eetlepel van de olie en bak de ui met de paprika, op een halfhoog vuur, in ± 5 minuten al omscheppend zacht en glazig.

Snijd het brood in vieren en de stukken open. Bestrijk de onderzijden met muhamarra. Verdeel er de geroosterde courgette, de zalm, ui en paprika over. Dek af met de andere helft en steek er een prikker in.

Bereidingstijd: ± 25 minuten

Tips
• Gebruik je aluminiumfolie als je iets onder de grill gaat roosteren? Leg het folie dan met de doffe zijde naar boven. Dat is beter voor je grill.
• Vervang de courgette in dit broodje zalm met groenten ook eens door aubergine.
• In plaats van paprika kun je ook paddenstoelen nemen.
• Geen muhamarra in huis? Ook hummus of pesto smaakt erg lekker.