Zo’n lekkere viscurry met bloemkool en mango is helemaal niet ingewikkeld om te maken en echt superlekker. Met voldoende groenten en een aangenaam zoetje van mango zet je een verrassende maaltijd op tafel.

Hoofdgerecht voor 4 personen

4 el kokosolie
1 ui, gesnipperd
2 cm gemberwortel, geschild en in dunne reepjes
1 teentje knoflook, gesnipperd
500 g bloemkoolroosjes
1½ el groene Thaise currypoeder
200 ml kokosmelk
1 groentebouillontablet
500 g kabeljauwfilet met huid, in 4 stukken
½ komkommer
200 g linzen (blik)
½ mango, geschild en in blokjes
4 dunne plakjes citroen
1½ el fijngesneden koriander

Verhit 2 eetlepels van de olie in een braadpan en fruit de ui al omscheppend 3 minuten op een laag vuur.

Voeg de gemberwortel, de knoflook en de bloemkool toe en bak ze al omscheppend op een halfhoog vuur mee. Strooi er 1 eetlepel van het currypoeder over en voeg de kokosmelk, 200 ml heet water en de bouillontablet toe. Laat alles 5 minuten op een laag vuur sudderen.

Bestrooi de witte zijde van de vis met de rest van het currypoeder en versgemalen peper en zout naar smaak. Verhit de rest van de kokosolie in een koekenpan en bak de vis aan beide kanten bruin en, afhankelijk van de dikte, in 7-10 minuten op een halfhoog vuur net gaar. Bak de vis eerst op de witte zijde en vervolgens op de huidzijde.

Snijd intussen de komkommer in plakjes van ½ cm en de plakjes vervolgens in vieren. Spoel de linzen in een zeef af en laat ze uitlekken. Schep de komkommer met de linzen en de mango door de curry en warm alles kort door. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.

Schep de viscurry met bloemkool en mango in diepe borden en leg er een stukje vis en een plakje citroen op. Garneer met de koriander.

Bereidingstijd: ± 30 minuten