Als je deze flammkuchen met spaghettipompoen, mozzarella en tomaat op tafel zet krijg je beslist vragen over wat er op ligt. Omdat het vruchtvlees van de spaghettipompoen een heel andere structuur heeft dan dat van een gewone pompoen en deze pompoen ook nog eens niet zo bekend is herkent niet iedereen de sliertjes als het vruchtvlees van de spaghettipompoen. En het fijne van een flammkuchen is, zeker als je gebruik maakt van een rol kant-en-klaar deeg, dat je slechts 20 minuten in de keuken staat. Ik heb er nu nog één liggen dus er volgt nog minimaal één recept met spaghettipompoen.

Hoofdgerecht voor 4 personen

¼ gekookte spaghettipompoen (kijk voor de bereiding van spaghettipompoen hier)
1 rol flammkuchen deeg à 260 g
1 kleine ui, in halve ringen
175 g Griekse yoghurt
100 g geraspte mozzarella
4 trostomaten, gewassen
50 g geraspte Parmezaanse kaas
Extra nodig: bakplaat

Verwarm de oven voor tot 200 °C. Trek het vruchtvlees van de spaghettipompoen in sliertjes. Rol het deeg uit en leg het op de bakplaat.

Pers de knoflook boven de yoghurt uit en roer goed door elkaar. Bestrijk de deegbodem ermee.

Verdeel er de helft van de mozzarella en de spaghettipompoen erover. Haal de uiboogjes los en verdeel ze over de pompoen.

Snijd de tomaten in dunne partjes en verdeel ze over de flammkuchen. Strooi de rest van de mozzarella, de Parmezaanse kaas en versgemalen peper erover. Bak de flammkuchen in de voorverwarmde oven in ± 25 minuten lichtbruin en gaar.

Serveer de flammkuchen met spaghettipompoen, mozzarella en tomaat met een groene salade.

Bereidingstijd: ± 20 minuten
Oventijd: ± 25 minuten

Variatietips

• Kun je geen spaghettipompoen kopen? Gebruik dan voorgekookte blokjes fles- of hokkaido pompoen of zoete aardappel.
• Je kunt naar hartenlust variëren met de kaas. Neem ook eens een zachte blauwe kaas, verse geitenkaas of feta of een lekkere boeren belegen kaas.
• Strooi naar wens fijngesneden basilicumblaadjes over de gebakken flammkuchen.