Eigenlijk zijn gevulde eitjes heel lekker maar wie durft er nog zo’n ouderwets borrelhapje op tafel te zetten? Met en beetje bietensap maak je er in een handomdraai mooie hippe gevulde roze eitjes van. Zo zijn die zestiger jaren eitjes ineens heel leuk!

Voor 10 stuks

5 kleine eieren
250 ml bietensap (fles of zie tip)
ca. 2 el crème fraîche
1 flinke tl pittige kerriepoeder
handje rucola
1 el tuinkers
Extra nodig: spuitzak met glad spuitmondje of stevig plastic zakje

Kook de eieren hard, laat ze schrikken onder koud stromend water en pel ze. Doe de eieren in een passend schaaltje en schenk het bietensap erop (de eieren moeten drijven voeg ander nog iets meer bietensap toe). Zet ze 30-60 minuten in de koelkast en keer ze halverwege.

Giet de eieren af. Halveer de eieren met een met water nat gemaakt scherp mes en wip de dooiers er voorzichtig uit. Doe de dooiers met de crème fraîche, het kerriepoeder en peper en zout in een kom en prak alles heel fijn (of pureer met een staafmixer). Doe het over in een spuitzak met glad spuitmondje (of stevige plastic zakje) en leg tot gebruik in de koelkast.

Verdeel de rucola over de schaal en leg er de halve eitjes tussen. Spuit de kerriecrème in de holletjes en garneer met de tuinkers.

Wachttijd: 1 uur
Bereidingstijd: 15 minuten

Tip
Geen bietensap in huis maar wel een gekookt bietje? Maak dan zelf bietensap. Ontvel de biet, snijd hem in stukken, voeg 200 ml koud water toe en pureer alles met een staafmixer. Leg een schoon katoenen lapje in een zeef en leg de zeef op een kom. Schenk het bietenmengsel erin en laat het goed uitlekken. Druk het overtollige vocht eruit (pas op voor je kleren).