Met deze ingemaakte haring met bleekselderij in kerrieroomsaus zet je een lekkere variant op onze maatjesharing op tafel. Zo ingemaakt in een romige saus smaakt deze haring lekker als borrelhapje op een toastje maar ook op een zuurdesem boterham is deze ingemaakte haring niet te versmaden. Dit soort gerechten kun je prima maken aan het eind van het haringseizoen. En wat er in het andere potje zit dat kunnen jullie een volgende keer lezen!

Borrelhapje voor 6-8 personen

2 schoongemaakte zoute haringen
1 stengel bleekselderij
½ bekertje zure room à 125 ml
75 ml slagroom
1 tl kerriepoeder
Extra nodig: weckpot of goed afsluitbare goed schoongemaakte pot inhoud 350 ml

Snijd de staarten van de haringen, snijd elke haring in 2 filets en snijd de filets in stukjes van ± 2 cm.

Was en droog de stengel bleekselderij en snijd hem in dunne plakjes.

Roer de haringstukjes met de bleekselderij, de zure room, de slagroom, de kerriepoeder en peper en zout naar smaak door elkaar.

Doe het mengsel over in de weckpot en sluit hem. Laat de haring met bleekselderij in kerrieroomsaus minimaal in 24 uur op smaak komen.

Bereidingstijd: ± 15 minuten + 24 uur op smaak komen

Variatietips
• Vervang de helft van de bleekselderij door ¼ gesnipperde zure appel.
• Vervang de helft van de bleekselderij door 1 in ringetjes gesneden bosuitje.
• Vervang de kerriepoeder door een mespunt paprikapoeder en 2 theelepels tomatenpuree.
• Voeg naar smaak gesnipperde bieslook toe.