Deze extra gevulde Italiaanse broodjes met rucola, mozzarella en tomaat zijn in een kwartiertje klaar. Een heerlijke weekendlunch of als broodje bij de zaterdagavondsoep. Met mini-mozzarella, lekkere kleine tros romatomaatjes en verse basilicum.

Voor 2 broodjes

2 Italiaanse of maïsbollen
3 el pesto
handje rucola
75 g mini-mozzarellakaasjes, gehalveerd
3 kleine tros-romatomaatjes, in vieren
4 zongedroogde tomaatjes, in stukjes
4 blaadjes basilicum, in reepjes of stukjes gescheurd
versgemalen peper
gedroogde oregano
olijfolie extra vierge

Stel de oven in op 200 °C en leg de broodjes 5 minuten in de oven. Snijd de warme broodjes open en bestrijk de onderste helften met pesto.

Verdeel er de rucola, mozzarellakaasjes en tomaatpartjes over. Leg de zongedroogde tomaatjes ertussen en bestrooi met de basilicum, versgemalen peper en oregano naar smaak.

Druppen er een beetje olijfolie over en serveer de Italiaanse broodjes met rucola, mozzarella en tomaat direct.

Bereidingstijd: ± 15 minuten

Variatietips

• vervang de bollen door kleine ciabattabroodjes.
• Druppel er nog wat lekkere balsamicoazijn over.
• Vervang de mozzarella eens door een pittige kaas zoals gorgonzola.