Maak vanavond deze lekkere knolselderij-preisoep met bosui en zwarte olijven. Gemaakt van echte wintergroenten zoals knolselderij en prei met een bijzondere topping van bosui en zwarte olijf zet je in een half uur een makkelijk te maken winterse soep op tafel. Zo’n lekkere dikke soep smaakt heerlijk als hoofdgerecht met knapperig brood of schep de soep in een beker en serveer hem als verwarmend tussendoortje.

Maaltijdsoep voor 4 personen

1 kleine selderijknol à 700 g
500 g prei
3 el olijfolie
1 tl pittige paprikapoeder
2 tl zoete paprikapoeder
750 ml groentebouillon (eventueel van tabletten)
3 bosuitjes
60 g zwarte olijven zonder pit
Extra nodig: staafmixer

Halveer de selderijknol, snijd de helften in dikke plakken en schil ze. Snijd de plakken in blokjes. Maak de prei schoon, gebruik ook het groen van de preien. Snijd de preien in ringen en was de prei goed.

Verhit de olie in een ruime soeppan en bak de knolselderij al omscheppend ± 5 minuten. Voeg de prei en de twee soorten paprikapoeder toe en bak alles al omscheppend ± 3 minuten mee.

Schenk de bouillon erbij en breng alles al roerende aan de kook. Voeg versgemalen peper en zout naar smaak toe en kook de groenten in ± 15 minuten gaar.

Maak intussen de bosuitjes schoon en hak ze fijn. Hak de olijven grof.

Pureer de soep met de staafmixer en proef. Is de soep te dik voeg dan nog wat extra hete bouillon of heet water toe. Voeg zo nodig nog versgemalen peper en zout toe.

Schep de soep in de kommen en garneer met de bosui en de olijven. Serveer de Knolselderij-preisoep met bosui en zwarte olijven met een lekker stuk knapperig warm brood.

Bereidingstijd: ± 30 minuten

Tip
• Soep over? Vries hem dan in porties in. Zo heb je altijd een lekkere kom soep op voorraad.
• Bak voor een pittige variant ½ – 1 gesnipperde rode peper mee.