Deze koolsalade van spitskool, wortel en komijn is eenvoudig, betaalbaar en zo gemaakt. Zo’n knapperige koolsalade smaakt heel lekker bij gegrild vlees maar ook als lunchsalade zet ik hem regelmatig op tafel. En… een restje koolsalade smaakt de volgende dag heerlijk op een dubbeldikke clubsandwich met kaas, ham en tomaat!
Bijgerecht voor 2 personen
½ spitskool (± 400 g)
½ winterwortel (± 200 g)
2 tl komijnzaad
3 el (sultana)rozijnen
3 el yoghurt
2 el mayonaise (eventueel zelfgemaakt zie zelf mayonaise maken)
2 el appelazijn
extra nodig: keukenmachine of schaaf/ rasp
Snijd de harde stronk uit de kool en schaaf de rest (eventueel in een keukenmachine) heel dun. Schil de wortel en rasp hem (in de keukenmachine) fijn.
Rooster het komijnzaad in een droge koekenpan tot de zaadjes geuren. Schud ze op keukenpapier.
Doe de spitskool met de wortel, de rozijnen, de yoghurt, de mayonaise, de azijn en peper en zout naar smaak in een kom en schep alles goed om.
Laat de salade in 15-30 minuten op smaak komen. Bestrooi vlak voor het serveren met het komijnzaad.
Serveer de koolsalade van spitskool, wortel en komijn bij de barbecue, als picknick of lunchgerecht. Geef een bakje mee naar school of het werk als smakelijk tussendoortje!
Bereidingstijd: ± 15 minuten + op smaak komen
Variatietips
Maak koolsalade ook eens van witte of rode kool en voeg in plaats van appelazijn sinaasappelsap toe. Stukjes sinaasappel geven de salade een heerlijk zoetzure twist!
Tussendoortjestip
Geef een bakje mee naar school of het werk als smakelijk tussendoortje!