Voor vandaag heb ik dit kruidige stamppot van paarse aardappel en spinazie recept voor jullie. Laatst schreef ik over een nieuw aardappelras, de Mulberry Beauty die eigenlijk door het bereiden zijn mooie cyclaam-roze kleur verliest. Vandaag een recept met weer een nieuwe aardappel die alleen bij Albert Heijn te koop is. De Double Fun truffelaardappel. Dit is een vastkokend aardappel met een donkerpaarse schil en een paars-gele binnenkant. Zoals je kunt zien geeft deze lekkere aardappel wel een spannend resultaat. Ik heb hem voor dit gerecht wel in de schil gekookt. Of de aardappel ook zijn kleur behoudt als hij zonder schil gekookt wordt kunnen jullie volgende week zien.

Hoofdgerecht voor 3-4 personen

1 kg paarse aardappelen (bijv. Double Fun)
400 g wilde en/of bladspinazie
4 rode uien (± 300 g)
1 slagers rookworst
2 el olijfolie
1 el Indiase (madras) currypasta
2-3 el extra vierge olijfolie

Boen de aardappelen schoon en laat ze heel. Kook ze in water met zout naar smaak in ± 20 minuten gaar.

Was intussen de spinazie en pel de uien en snijd ze in boogjes. Wel de rookworst in ruim water dat tegen de kook wordt aangehouden.

Verwarm 3 eetlepels olie in een ruime pan en fruit de ui al omscheppend in ± 5 minuten glazig.

Voeg in gedeelten de spinazie toe en laat de groente al omscheppend slinken. Voeg als er ruimte in de pan is weer een gedeelte spinazie toe. Laat de spinazie zover slinken tot de blaadjes zacht maar nog wel mooi groen zijn. Neem de pan van het vuur en schep er de currypasta door.

Giet de aardappelen af en stamp ze, met de schil, tot een grof kruim. Schep het kruim in gedeelte door het spinaziemengsel.

Doe de stamppot van paarse aardappel en spinazie over in een schaal en serveer met de rookworst en extra vierge olijfolie om er overheen te druppelen.

Bereidingstijd: ± 30 minuten

Tips
• Voor een Italiaans getinte stamppot vervang je de currypasta door groene of rode pesto.
• Liever geen aardappelschilletjes in je stamppot, trek de schil er dan na het koken af.
• Liever geen vlees? Dat kan natuurlijk ook. Vervang de rookworst door een lekker stukje gebakken of gestoomde vis. Of kies een vegetarische vleesvervanger.