Ik ben dol op soep, het is een prima manier om restjes uit je koelkast te verwerken en het smaakt altijd en elk moment van de dag. Lekker als hartverwarmend tussendoortje na een winterse wandeling maar ook ’s zomers kan ik genieten van een lekkere kom soep! Deze pompoensoep met smoked Tabasco staat in 35 minuten op tafel. De smoked Tabasco is gemaakt van gerookte chipotle pepers. Deze is vrij pittig tussen de 3.000 en 10.000 op de scovilleschaal. Chipotles worden gemaakt door rode jalapeño’s te roken en te drogen. Deze peper wordt veel gebruikt in salsa’s. Jaren geleden nam ik deze pepers mee uit Mexico. Bewaard in de diepvries heb ik er lang plezier van gehad. Een super smaakmaker, ik ben dan ook heel blij met de smoked chipotle Tabasco die nu hier te koop is.

Voor 4 personen

2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
600 g (Hokkaido)pompoen, in blokjes
500 g kruimig kokende aardappelen, geschild en in stukken
2 tl gemalen koriander
1 tl gemalen komijn
½ tl gemalen kaneel
1 l groentebouillon (event. van tabletten)
smoked Tabasco
1 el fijngesneden koriander
extra nodig: staafmixer

Fruit de ui en de knoflook 5 min. op een halfhoog vuur goudgeel en glazig. Voeg de pompoen, de aardappel en de specerijen toe en bak al omscheppend ± 3 min. mee.
Schenk de bouillon erbij en breng alles aan de kook. Kook de soep 20 min. Pureer met de staafmixer en breng eventueel op smaak met peper en zout. Is de soep te dik naar je smaak voeg dan nog wat extra heet water toe.
Schep de soep in kommen en druppel er Tabasco naar smaak in en bestrooi met koriander. Lekker met desembrood met (gezouten) boter.

Bereidingstijd: ca. 35 minuten