Met deze snelle raapstelensoep heb je echt in no time een lekker en gezond soepje klaar. Bovendien kun je met dit supersimpele recept ook nog eens lekker variëren. Als je zevenblad of brandnetels in je tuin hebt wordt kun je die prima verwerken in deze soep. Zo heb je telkens weer een smaakvol en vezelrijk lunchgerecht of voorafje klaar.

Lunch of voorgerecht voor 2-4 personen

200 g raapstelen
400 ml groentebouillon
½ – 1 el mosterd
Extra nodig: staafmixer

Was de raapstelen en laat ze uitlekken. Breng de groentebouillon aan de kook. Voeg de raapstelen toe en kook de soep 5 minuten.

Zet de staafmixer in de pan en pureer de soep. Roer de mosterd door de snelle raapstelen soep en breng op smaak met versgemalen peper en eventueel wat zeezout.

Bereidingstijd: ± 15 minuten

Tip
Serveer de soep eens in kleine glaasjes dan heb je genoeg voor 4 personen. Geef er voor een lunch een lekker broodje bij.

Variatietips
• Vervang de raapstelen door spinazie of pluk zevenblad of jonge brandneteltoppen.
• Met klein gesneden aardappel, bloemkool, broccoli of wortel in plaats van de raapstelen kun je telkens weer een andere soep maken.
• Een scheutje room maakt er een vollere soep van. Of roer kleine stukjes verse geitenkaas, gorgonzola of roquefort door de soep.
• In plaats van de mosterd kun je de soep ook op smaak brengen met (daslook)pesto, een snufje gemalen koriander en komijn, tomatenpuree of harissa.