Deze snelle witte bonensoep met kaas is een van mijn favoriete maandagavondgerechten. Heel handig als je naar een vergadering of cursus moet. Je kunt de soep al eerder op de dag bereiden maar ook als je daar geen tijd voor hebt staat deze soep binnen 30 minuten op tafel. Ik laat de groenten niet helemaal gaar koken want ik houd van een soep met een beetje bite en waar je de ingrediënten in herkent. Een maaltijdsoep met lekker veel groenten in de hoofdrol!

Voor 4 kommen

3 el olijfolie
2 grote uien, in dunne boogjes
2 tenen knoflook, in plakjes
2 groene paprika’s, in stukjes
150 g kastanjechampignons, in vieren
1 el gedroogde oregano
1 klein blikje tomatenpuree
400 g trostomaten in stukjes
750 groentebouillon (van tabletten)
2 blikken cannellini bonen, afgespoeld en uitgelekt
100 g feta, verbrokkeld
10 blaadjes basilicum, in dunne reepjes

Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui met de knoflook op een halfhoog vuur in 5 minuten goudgeel en glazig. Voeg de paprika en de champignons toe en bak 2 minuten mee. Schep de oregano en de tomatenpuree erdoor en bak 1 minuut op een hoog vuur mee.

Voeg de tomaten toe en bak ze 3 minuten mee. Voeg de bouillon en de bonen toe en breng alles aan de kook. Breng op smaak met versgemalen peper en zout. Kook de soep nog 5 minuten op een laag vuur. Schep intussen de basilicum door de kaas.

Verdeel de soep over de kommen. Strooi het kaasmengsel erover en serveer met brood.

Bereidingstijd: ± 30 minuten

Tip
Op www.uitdekeukenvan8.nl staat een leuk recept voor Iers soda bread in een koekenpan bereid. Dit brood smaakt heerlijk bij deze snelle witte bonensoep. In de tijd dat het brood in de pan ligt kun je de soep maken en dan serveren met een lekker warm stukje soda bread!