Voor dit verwenontbijt met gepocheerd ei werd ik geïnspireerd door het Amerikaanse eggslut concept. Een heerlijk broodje waarin ei de hoofdrol speelt. Roerei, omelet, gepocheerd of gebakken ei in combinatie met gebakken spek, bacon, ham, pastrami, gerookte zalm, gegrilde groenten, augurkjes en ander zuur, kaas, eigenlijk alles wat je lekker vindt en goed combineert kan op het broodje. Deze variant op zuurdesembrood smaakt ook erg lekker.

Ontbijt- of lunchgerecht voor 2 personen

1/4 rode paprika, in dunne repen
1/4 gele paprika, in dunne repen
1/4 groene paprika, in dunne repen
1 tl olijfolie
4 sneetje zuurdesembrood
50 g verse geitenkaas
1 el azijn
2 verse eieren
2 plakjes gerookte zalm
1 el tuinkers

Schep de repen paprika met de olijfolie en versgemalen peper en zout naar smaak door elkaar. Verhit een ruime koekenpan en bak de paprika al omscheppend lichtbruin en net gaar.

Bestrijk de sneetjes brood met de geitenkaas en bestrooi de kaas met versgemalen peper.

Breng intussen ruim water met de azijn tegen de kook aan. Breek 1 ei boven een kommetje. Roer met een lepel in de pan met water zodat een kolkje ontstaat.

Laat voorzichtig het ei erin glijden en pocheer het ei ± 3 minuten tot het wit gestold is en het geel nog zacht is. Schep het met een schuimspaan uit de pan en laat het ei op keukenpapier uitlekken. Pocheer ook het andere ei.

Verdeel de paprikareepjes en de zalm over 2 sneetjes brood. Leg er een gepocheerd ei op, garneer met de tuinkers en leg de rest van het brood erop. Serveer direct.

Bereidingstijd: ± 15 minuten

Variatietip
• Maak er ook eens een echte eggslut van door in plaats van de sneetjes desembrood 2 lekkere bolletjes te nemen. Omwikkel de broodjes met een servetje en serveer het als verrassende lunch uit het vuistje.