Met deze lekkere appelplaattaart met chocolade kruidnoten maak je echt supersnel een echte sinterklaastaart voor een flink gezelschap. Handig voor sinterklaasavond want in aanloop tot het heerlijk avondje heb je vast je tijd wel ergens anders aan te besteden.

Voor 12-18 stukjes

5 grote appels (goudrenetten)
3 el suiker
1/2 el kaneelpoeder
300 g chocoladepepernoten
1 rol bladerdeeg (koelvers) à 270 g
3 el abrikozenjam of kweeperengelei
Extra nodig: bakplaat

Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de partjes in stukjes. Schep de suiker en het kaneelpoeder erdoor. Hak de kruidnoten grof.

Rol het deeg uit en leg het met het bakpapier op de bakplaat. Verdeel de chocolade kruidnoten erover en dek ze af met de appelstukjes.

Bak de taart in de voorverwarmde oven in ± 25 minuten lichtbruin en gaar. Neem de taart uit de oven en laat hem iets afkoelen.

Verwarm intussen de jam of de gelei en bestrijk de appelplaattaart met chocolade kruidnoten ermee.

Bereidingstijd: ± 20 minuten
Oventijd: ± 25 minuten

Variatietips

• Deze appelplaattaart tover je met lekkere maar wel stevige handperen op in een perenplaattaart.
• Ook na Sinterklaas kun je deze taart blijven maken. Vervang de kruidnoten dat door 225 g gehakte speculaaskoekjes en 75 g fijngehakte chocolade naar keuze.
• In plaats van het kaneelpoeder kun je ook speculaaskruiden gebruiken.
• Glaceer de taart niet met jam of gelei maar bestuif hem met poedersuiker eventueel in combinatie met een vleugje kaneelpoeder.
• Liever geen speculaassmaakje, vervang de kruidnoten dan door 300 g in stukjes gehakte digestive pure chocoladekoekjes.