Zo’n lekker broodje gebakken ei met avocado en tomaat maak je normaal gesproken niet als je op kantoor zit. Er zijn mensen die een koude omelet op brood mee naar het werk heerlijk vinden maar mijn voorkeur gaat toch echt uit naar een warm gebakken eitje. Nu een groot deel van werkend Nederland thuis aan de arbeid is kunnen je net iets meer aandacht geven aan je lunch. Met een lekkere salade of deze aangeklede boterham als lunch kun je er weer helemaal tegenaan.

Lunchgerecht voor 2 personen

1 kleine avocado
8 snoeptomaatjes
4 sneetjes zuurdesembrood
mayonaise
4 plakken ham
2 plakken belegen kaas of belegen geitenkaas, in stukjes
½ el olijfolie
4 kleine eieren, krieleieren of henneneieren
sumak

Verwarm de ovengrill voor. Halveer de avocado, wip de pit eruit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schilhelften. Snijd de helften in partjes. Was en halveer de tomaatjes.

Bestrijk de sneetjes brood dun met mayonaise. Leg er een plak ham op en verdeel over 2 sneetjes de tomaatjes en over de andere twee de avocado. Verdeel de kaas erover.

Verhit de olie in een koekenpan en breek de eieren boven de pan. Bak de spiegeleieren totdat het wit net gestold is en keer ze. Keer ze direct weer om zodat de dooierkant heel kort bakt. Schuif gelijktijdig de 4 sneetjes brood kort onder de hete ovengrill zodat de kaas smelt.

Neem de sneetjes brood uit de oven, leg de gebakken eieren erop en bestrooi met sumak naar smaak. Serveer het broodje gebakken ei met avocado en tomaat direct.

Bereidingstijd: ± 15 minuten