Zo’n broodje pulled kip met avocado en barbecuesaus doet het bij ons altijd goed op de zaterdag. Als lunch maar ook als lekker hapje als er onverwacht gasten komen binnenvallen. Zo’n blad vol lekkers ziet er aantrekkelijk uit en het is gezellig om met elkaar van dit ‘vingerfood’ te genieten.

Voor 8 broodjes

2 el olijfolie
300 g kippendijfilet
1 kleine rode ui, in dunne partjes
1 romatomaat, in kleine blokjes
4 el barbecuesaus
6 grote bladen Romaine sla
2 kleine avocado’s
1 teentje knoflook, gepeld
4 el Turkse yoghurt
1 el versgeperst limoensap
8 mini naanbroodjes

Verhit de olijfolie in een hapjespan. Bak de met versgemalen peper en zout bestrooide kippendijfilets, in ± 5 minuten, rondom bruin aan.

Bak de ui 3 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes toe en bak ze ook ± 3 minuten al omscheppend mee. Voeg de barbecuesaus toe en laat de kip op een laag vuur, met een deksel op de pan in 15 minuten, helemaal gaar stoven.

Was, droog en snijd de sla in dunne reepjes. Halveer de avocado, wip de pitten eruit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schillen. Snijd de helften in dunne partjes.

Pers de knoflook boven de yoghurt uit en roer met het limoensap en versgemalen peper en zout naar smaak door elkaar.

Stel de oven in op 200 °C. Leg na 5 minuten de vochtig gemaakt broodjes in de oven en bak ze 2-3 minuten. Doe de sla, de avocado en de knoflookyoghurt in schaaltjes.

Neem de kip uit de pan en trek het vlees met twee vorken uit elkaar tot reepjes. Doe de kip in een schaaltje. Schep de barbecuesaus ook in een schaaltje en zet alle schaaltjes op een groot blad en leg de broodjes erbij.

Dit broodje pulled kip met avocado en barbecuesaus smaakt heerlijk als lunch, tussendoortjes of als zaterdagavondmaaltijd met bijvoorbeeld een lekkere soep erbij.

Bereidingstijd: ± 30 minuten

Tips
• In plaats van mini naanbroodjes kun je natuurlijk ook gewone naanbroodjes of pitabroodjes nemen. Ook flatbread smaakt er lekker bij.

• Vanzelfsprekend kun je met dit recept voor broodje pulled kip met avocado en barbecuesaus naar eigen idee variëren. Gebruik je misschien liever crème fraîche in plaats van yoghurt of lijkt jou plakjes komkommer en/of tomaat er lekker bij ga dan gerust je gang en maak jou eigen garnituur voor dit lekkere broodje pulled kip.

• Voor een pittige barbecuesaus voeg je scherpe paprika- of chilipoeder naar smaak toe. Ook een paar druppels (smoked) tabasco smaken lekker in de saus.