Met deze broodpizza met salami, champignons en rucolakers zet je een lekkere warme lunch op tafel. Vanzelfsprekend kun je er je eigen draai aan geven. Neem in plaats van wit- of bruinbrood boeren- of zuurdesem brood. Of varieer met de topping. Paprika, courgette, ui, ham, chorizo alles kan. En heb je liever een broodpizza zonder vlees dan neem je in plaats van de salami een lekkere kaas. Een fijne manier om ook het oude brood op te maken!

Lunchgerecht voor 2 personen, tussendoortje voor 4 personen

6 sneetjes oud wit- of bruinbrood
2 teentjes knoflook, gehalveerd
5 tl olijfolie
18 plakken salami
375 g champignons
1 zakje mini-mozzarella, uitgelekt
½ bakje rucolakers of tuinkers
Extra nodig: bakplaat bekleed met bakpapier

Verwarm de oven voor tot 200 °C. Rooster de sneetjes brood kort in een broodrooster of in de oven (ze moeten wel droog zijn maar niet bruin geroosterd). Pel de knoflook en halveer de teentjes. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.

Wrijf de boterhammen in met het doorgesneden teentjes knoflook. Bestrijk ze met 4 theelepels olijfolie. Bak de champignons in 1 tl olijfolie al omscheppend ± 3 minuten.

Leg de boterhammen op een met bakpapier bekleed bakplaat en beleg de boterhammen met de salami, de champignons en de kaasjes. Bestrooi met versgemalen peper.

Rooster de broodpizza’s in de voorverwarmde oven in ± 7 minuten lichtbruin.

Knip de tuinkers boven de broodpizza van het matje en snijd de broodpizza met salami, champignons en rucolakers  in punten.

Bereidingstijd: ± 15 minuten
Oventijd: ± 7 minuten

Variatietips voor broodpizza

Met deze broodpizza’s kun je naar hartenlust variëren. Nog een stukje paprika in de koelkast? Bak het met de champignons mee. Maar ook ham, chorizo en Goudse kaas smaken heerlijk als topping.

• Geen rucolakers te koop? Gebruik dan tuinkers!