Zo’n lekkere stoere gehaktburger met hummus en avocado gaat er altijd wel in. Een lekker hamburger voor de vrijdag- of zaterdagavond!

Hoofdgerecht voor 4 personen

½ courgette
1½ el olijfolie
versgemalen peper, zout
1 kleine rode ui of sjalot
500 g half om half gehakt
tomatenketchup
50 g paneermeel
8 sneetjes wit vloerbrood
4 el hummus of mayonaise
30 g fijngesneden ijsbergsla
½ avocado
2 trostomaten
2 el grof gesneden verse koriander of peterselie
Extra nodig: 4 sierprikkers

Was en snijd de courgette in schuine plakken. Bestrijk ze met olijfolie en bestrooi ze met versgemalen peper naar smaak.

Verhit de grillpan en rooster de courgetteplakjes totdat ze aan beide kanten bruine grillstreepjes hebben en de plakjes iets zacht zijn. Neem ze uit de pan en leg ze op een bord. Bestrooi ze met een snufje zout naar smaak.

Pel intussen de ui. Snijd er voor de garnering wat ringen af en snipper de rest. Meng de gesnipperde ui met het gehakt, 4 eetlepels ketchup, het paneermeel en versgemalen peper en zout naar smaak goed door elkaar.

Verdeel het gehakt in 4 gelijke porties en vorm er dikke burgers van. Roosterde burgers in de grillpan aan beide kanten 4-5 minuten totdat ze bruine streepjes hebben en gaar zijn.

Bestrijk intussen 4 sneetjes brood met hummus of mayonaise naar keuze en verdeel de sla erover. Snijd de avocado in dunne partjes. Was en snijd de tomaat in plakjes.

Verdeel de courgetteplakjes over de sla en leg er de burgers op. Verdeel er de avocado en de tomaat over en garneer met nog wat extra ketchup en de koriander of peterselie. Dek af met de rest van het brood en serveer de stoere gehaktburger met hummus en avocado met een lekkere salade.

Bereidingstijd: ± 25 minuten