Voor vanavond staat deze kleurige couscous met geroosterde pompoen en granaatappel op het menu. In de tijd dat de pompoen in de oven staat bereid je de andere ingrediënten voor, daardoor staat deze lekkere couscous in ongeveer 40 minuten op tafel.

Hoofdgerechten 2 personen

½ Hokkaido pompoen
3 rode uien
3 teentjes knoflook
1 kleine granaatappel
175 g couscous
olijfolie
100 g feta, geitenkaas of tulum*
1 tl gemalen koriander
1 tl gemalen komijn
½ tl kaneelpoeder
1 tl ras el hanout
7 takjes koriander

Verwarm de oven voor tot 225 °C. Was de pompoen, schep de zaden eruit, snijd de halve pompoen in parten en de parten in stukjes. Schep de pompoen met 1½ eetlepel olie en versgemalen peper naar smaak door elkaar. Verdeel de pompoen over de bakplaat, schuif hem in de oven en verhoog de temperatuur naar 230 °C. Bak de pompoen 20 minuten.

Pel intussen de uien en de knoflook. Snijd de uien in partjes en de knoflook in plakjes. Schep er ½
eetlepel olie en versgemalen peper en een snuf zout naar smaak door. Haal de granaatappelpitten uit de granaatappel. Verbrokkel de kaas. Snijd de korianderblaadjes in dunne reepjes. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Schep het uienmengsel door de pompoen en rooster ze 10 minuten met de pompoen mee.

Wrijf de couscous los en voeg de gemalen koriander, komijn, kaneel en ras el hanout toe. Schep ¾ van de granaatappelpitten en de helft van de geroosterde groenten door de couscous.

Schep de couscous op en schaal. Verdeel de rest van de geroosterde groenten, de granaatappelpitten en de gesneden koriander erover. Serveer de couscous met geroosterde pompoen en granaatappel met de feta.

Bereidingstijd: ± 30 minuten
Oventijd: ± 30 minuten

Weetje

* Tulum is een van oorsprong Turkse nomadenkaas. De hartige korrelige geitenkaas met een volle romige smaak wordt in blikken, bakken en potten verkocht. Deze veelzijdige kaas smaakt heerlijk als mezze met plat brood maar ook in salades, in hartige pasteien en taarten, pastagerechten, wraps, soep, couscous of zoals in dit recept met gebakken groenten op brood.