Echt in een handomdraai maak je van ‘gewone’ ongebrande noten deze lekkere geroosterde noten met ras el hanout. Ik eet graag noten, door mijn granola, een handje tussendoor voor de hartige trek, bij een glaasje wijn, zo’n lekker handje noten gaat er altijd wel in. Deze kruidige noten maak ik vaak als ik gasten krijg en iedereen vindt ze altijd erg lekker. Afgelopen weekend vroeg een van mijn gasten mag ik het recept? Nu dat is super simpel…
Borrelhapje voor 6-8 personen
1 el arachideolie
175 g gemengde ongebrande ongezouten noten
1 el rash el hanout
Verhit de olie in een koekenpan (geen antiaanbakpan). Temper het vuur en schud de noten in de pan. Rooster de noten al omscheppend totdat ze lichtbruin kleuren. Neem de pan van het vuur en schep er de ras el hanout en eventueel zeezout naar smaak door. Schud de noten uit de pan op keukenpapier en laat ze afkoelen.
Bereidingstijd: ca. 5 minuten + afkoelen
Tip
Blijf al je noten roostert altijd bij de pan want voordat je er erg in hebt branden de noten aan.
Variatietips
• Vervang de noten ook eens door ontvliesde hazelnoten, pinda’s of blanke amandelen.
• In plaats van ras el hanout kun je ook el andaluskruiden of kerriepoeder gebruiken.
• Strooi deze gekruide ook eens grof gehakt over een salade.