Zo’n lekkere gevulde avocado met ei is zo gemaakt. Meestal wordt avocado gevuld met het vruchtvlees in combinatie met stukjes kip. Maar deze met hardgekookt ei is ook heel smakelijke. Door er een beetje pittige saus zoals sriracha of Tabasco over te druppelen krijgt deze gevulde avocado net even iets meet pit!

Lunchgerecht voor 2 personen

2 eieren
1 rijpe avocado
1 el citroenmayonaise
2 tl fijngesneden korianderblad
srirachasaus of Tabasco

Kook de eieren in ± 8 minuten hard, laat ze schrikken onder koud stromend water en pel ze.

Halveer de avocado, wip de pit eruit, schep het vruchtvlees er met een lepel uit en snijd het in stukjes. Bewaar de schilhelften.

Snijd de eieren in stukjes en schep ze met de avocado, de mayonaise en versgemalen peper en zout naar smaak.

Vul de avocadohelften met het mengsel, bestrooi ze met koriander en druppel er naar smaak srirachasaus of Tabasco naar smaak over. Serveer de gevulde avocado met ei met desembrood.

Bereidingstijd: ± 15 minuten