Voor vandaag hebben we een lekkere hartige taart met prei, tomaat en kokos. Zo’n hartige taart kun je goed voorbereiden. Maak hem ’s morgens zover klaar dat je hem alleen nog maar vlak voor het eten in de oven kan zetten. Met deze warmte moet je de taart wel tot gebruik in de koelkast zetten. Reken dan op een kleine 10 minuten extra oventijd.

Voor 1 taart ø 24 cm

120 g bloem
80 g koude boter, in blokjes
1 tl komijnzaadjes
50 ml ijskoud water
2 el olijfolie
450 g prei, in ringen
1 el milde currypasta
85 g kerstomaatjes, gehalveerd
3 eieren
150 ml kokosmelk
Extra nodig: lage taartvorm ø 26 cm bekleed met bakpapier

Kneed van de bloem met ½ theelepel zout en de boter met de toppen van de vingers tot een kruimelig mengsel. Voeg beetje bij beetje het water toe en kneed tot een soepel deeg.

Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht. Vouw het deeg in drieën en rol nogmaals uit. Herhaal deze handeling nog tweemaal.

Rol het deeg uit en bekleed de met bakpapier beklede vorm ermee. Prik de bodem op verschillende plaatsen met een vork in en zet de vorm ± 15 minuten in de koelkast.

Verwarm de oven voor tot 175 °C. Verhit de olie in een koekenpan en bak de prei al omscheppend tot de prei heldergroen van kleur is. Schep de currypasta en tomaatjes erdoor.

Neem de vorm uit de koelkast en verdeel de prei en de tomaatjes over de bodem. Klop de eieren met de kokosmelk en versgemalen peper en zout naar smaak los. Schenk het eimengsel over de groenten in de taartbodem.

Bak de hartige taart met prei, tomaat en kokos in 25-30 minuten lichtbruin en gaar. Snijd de hartige taart in punten en serveer direct. lekker met een gemengde salade.

Bereidingstijd: ± 30 minuten
Oventijd: ± 30 minuten

Variatietip

Vervang de prei voor een gelijke hoeveelheid in dunne partjes gesneden uien.