Deze kaneelrolletjes met noten, chocolade en sinaasappel worden gemaakt van croissantdeeg uit blik. Deze lekkere zoete sticky kaneelrolletjes passen goed bij een feestelijke ontbijt, brunch of high-tea. Leuk om te maken en lekker om te eten!

Voor 16 broodjes

1 sinaasappel
2 el rietsuiker
2 blikjes koelvers croissantdeeg à 240 g
150 g geroosterde gemengde noten, gehakt
75 g pure chocolade, in stukjes gehakt
4 el donkere basterdsuiker
kaneelpoeder
1½ el geroosterd amandelschaafsel
Extra nodig: lage ronde taartvorm (ø 26 cm) bekleed met bakpapier

Verwarm de oven voor tot 200 °C. Rasp de oranje schil van de sinaasappel af en pers de vrucht uit (ongeveer 100 ml sap). Breng het sap met de rietsuiker aan de kook en laat het, in ± 10 minuten, inkoken tot een dikke siroop.

Rol 1 blikje deeg uit. Snijd de lap deeg, op de perforatie, in 3 rechthoekige stukken. Leg ze met de lange kanten iets over elkaar en druk de naadjes vast. Druk ook de schuine naadjes vast.

Verdeel de helft van de noten, de helft van de chocolade en de helft van de basterdsuiker erover. Bestuif met kaneelpoeder naar smaak. Rol het deeg vanaf de lange kant van de deeglapjes op.

Het kan zijn dat er een naadje open gaat tijdens het oprollen maar druk het dan weer vast. Snijd de rol met een scherp mes in 8 gelijke rolletjes en leg ze in de met bakpapier beklede vorm.

Maak van de rest van de ingrediënten nog 8 rolletjes en leg ze ook in de vorm. Bak de rolletjes in de voorverwarmde oven in ± 10 minuten bruin. Neem ze met papier uit de vorm. Zijn ze nog wat licht aan de onderzijde bak ze dan, afgedekt met een stukje aluminiumfolie, nog 2-3 minuten.

Roer 2/3 deel van de sinaasappelrasp door de dik vloeibare siroop en bestrijk de rolletjes ermee. Bestrooi ze met het amandelschaafsel en de rest van de sinaasappelrasp. Serveer de kaneelrolletjes met noten, chocolade en sinaasappel warm bij het ontbijt, lunch of als warm tussendoortje na een wandeling.

Bereidingstijd: ± 25 minuten
Oventijd: ± 13 minuten

Tip

Deze kaneelrolletjes met noten, chocolade en sinaasappel kun je ook goed van tevoren maken. Bak ze dan helemaal af en verwarm ze vlak voordat je ze wilt serveren ± 7 minuten in een voorverwarmde oven (175 °C). Verwarm de siroop en bestrijk ze ermee en garneer met het amandelschaafsel en de rest van het sinaasappelrasp.