De belugalinzen die ik gebruik in deze linzensalade met feta worden ook wel de kaviaar onder de linzen genoemd. De gitzwarte kleine linzen hebben een verfijnde smaak, behouden tijdens het koken hun mooie kleur en blijven stevig. Ze zijn heerlijk in salades, soepen en allerlei gerechten met granen. De kruidige wat peperige zwarte linzen combineren qua kleur en smaak mooi met de paprika en de rode biet.
Hoofdgerecht voor 2 personen
175 g belugalinzen
1 laurierblaadje
2 kruidnagels
2½ el geurige groene olijfolie
1 grote ui, in partjes
1 teen knoflook, gepeld
3 paprika’s (rood, geel en oranje)
fleur de sel
2 gekookte rode bieten, ontveld en in partjes
½ limoen
150-200 g feta, verbrokkeld
½ el geknipte bieslook
Kook de linzen in water met het laurierblad en de kruidnagels volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Voeg pas aan het einde van de kooktijd zout naar smaak toe.
Verhit de olijfolie en bak de ui met de uitgeperste knoflook en de paprika’s in ± 7 minuten al omscheppend lichtbruin en de paprika beetgaar. Schep de afgegoten linzen en versgemalen peper en fleur de sel naar smaak erdoor.
Verdeel het linzenmengsel over de borden, leg de bietenpartjes ertussen, knijp de limoen erboven uit en strooi de feta erover. Garneer met het bieslook.
Bereidingstijd: 35 minuten
Tip
Als je de belugalinzen vervangt door linzen uit blik staat deze salade binnen 20 minuten op tafel.