Zo af en toe heb ik vreselijke trek in pannenkoeken! Deze pannenkoek maakte ik met ingrediënten die ik afgelopen week bij de Turkse supermarkt heb gekocht. Dus kregen de pannenkoeken een Turkse twist met sucuk (Turkse knoflookworst) en tulum kaas waarvan ik een grote bak had gekocht vanzelfsprekend omdat ik het lekkere kaas vind maar ook omdat je het in zoveel verschillende gerechten kunt gebruiken! De friszure sumak combineert heel goed met het vettige van de worst en het zoute van de kaas. Met een frisse salade van plakjes komkommer, knoflook, yoghurt en peterselie had ik binnen 25 minuten een lekkere maaltijd op tafel staan.
Hoofdgerecht voor 2 personen
150 g bloem
1 tl gemalen komijn
2 tl gemalen koriander
1 groot ei
375 ml halfvolle melk
30 g roomboter voor bakken & braden
75 g sucuk (Turkse knoflookworst), in reepjes
1 grote ui, in dunne boogjes
15 takjes koriander, steeltjes fijngeknipt en het blad grof gesneden
50 g tulum peyneri of feta, verkruimeld
½ – 1 el sumak
Doe de bloem met de gemalen komijn, de gemalen koriander en een snufje zout in een kom en maak een kuiltje in het midden. Breek het ei erboven en voeg al roerende met een garde beetje bij beetje de melk toe en roer tot een beslag zonder klontjes.
Verhit 10 g van de boter in een koekenpan en bak de worst met de ui 7 min. al omscheppend op een halfhoog vuur.
Verhit gelijktijdig 10 g van de boter in een andere koekenpan en schenk de helft van het beslag in de pan. Strooi de helft van de koriandersteeltjes over de pannenkoek in de pan. Bak de pannenkoek op een halfhoog vuur totdat de onderkant mooi bruin is en de bovenkant bijna droog. Keer hem met een pannenkoekmes of brede spatel en bak de andere kant totdat deze kant ook bruin en de pannenkoek vanbinnen gaar is. Keer de pannenkoek op een bord en houd hem warm. Bak op dezelfde wijze nog een pannenkoek.
Verdeel het uienmengsel en de kaas over de pannenkoeken en bestrooi met sumak naar smaak en het korianderblad. Lekker met een komkommersalade met knoflook en peterselie (zie tip).
Bereidingstijd: ± 25 minuten
Tips
Komkommersalade met knoflook en peterselie
Was en schaaf 1 komkommer in dunne plakjes. Schep er 1 uitgeperst teentje knoflook, 4 el Turkse yoghurt, 2 el fijngesneden platte peterselie en gemalen komijn, versgemalen peper en zeezout naar smaak door. Bestrooi eventueel ook met een beetje sumak naar smaak.