Voor deze pappardelle met bloemkoolsaus, geitenrookkaas en pesto gebruikte ik de geitenvariant van de bekende ronde worstvormige Hollandse rookkaas. Door het roken krijgt de kaas zijn herkenbare bruine korst. Als kind was ik dol op deze kaas. Dus toen ik de geitenvariant zag liggen moest ik hem gewoon kopen. Met in mijn achterhoofd de Italiaanse scamorza, verwerkte ik hem in een pastagerecht. De uitgesproken smaak van bloemkool en pesto combineren uitstekend met deze bijzondere smeltkaas.

Hoofdgerecht voor 2 personen

250 g bloemkool, in kleine roosjes
250 g koelverse pappardelle
75 g crème fraîche
3-4 el (daslook)pesto
100 g geitenrookkaas, in kleine stukjes
1 takje basilicum of 1 daslookblad
Extra nodig: staafmixer

Doe de bloemkool in een pan en schenk zoveel water op totdat de bloemkoolroosjes voor de helft onderstaan. Voeg zout naar smaak toe en kook de bloemkool in 10 minuten helemaal gaar.

Kook de pappardelle volgens de bereidingswijze, in gezouten water beetgaar.

Pureer intussen de bloemkoolroosjes met het kookwater met de staafmixer. Voeg 2-3 eetlepels van de pesto en de crème fraîche toe en pureer tot een romige saus.

Giet de pappardelle af en schep er de bloemkoolsaus en 2/3 van de kaas door. Verdeel de pasta over de borden en verdeel er de rest van de kaas en wat toefjes pesto over.

Garneer de pappardelle met bloemkoolsaus, geitenrookkaas en pesto met in stukjes gescheurde basilicumblaadjes of in reepjes gesneden daslookblad.

Geef er een frisse tomatensalade met een dressing van olijfolie, balsamicoazijn, versgemalen peper en zout en wat fijngesneden basilicum bij.

Bereidingstijd: ± 20 minuten

Tip
Het kan nog net, zelf daslookpesto maken. Want met dit warme weer is het snel afgelopen met het daslookseizoen! Bekijk hier het filmpje hoe je zelf heel daslookpesto maakt.