In deze pasta met koolrabi, knoflook en oregano zit een groente die je eigenlijk niet zo snel zou kiezen voor in een pasta maar de combinatie van koolrabi met knoflook en oregano zacht gegaard in boter is echt verrukkelijk. Een bekend gerecht is pasta met knoflook, salie en boter en dit gerecht is eigenlijk zo’n zelfde combi. Knoflook en boter zijn sowieso erg lekker in combinatie met pasta en de kruidige smaak van de oregano past goed bij de koolrabi. Probeer het maar eens!

Hoofdgerecht voor 2 personen

2 koolrabi’s (± 500 g)
2 takjes oregano
1 el olijfolie
40 g boter
1 rode ui, gesnipperd
3 teentjes knoflook, gepeld
175 g volkoren fusilli
½ tl chilipepervlokken
4 el geraspte Parmezaanse kaas

Snijd de koolrabi’s in plakken van 1 cm dik. Schil ze en snijd de plakken in blokjes. Houd wat mooie blaadjes oregano apart voor de garnering en snijd de rest van de blaadjes in dunne reepjes.

Verhit de olijfolie met 1 el van de boter in een pan met dikke bodem en fruit de ui 3 minuten op een halfhoog vuur. Voeg de koolrabi en de fijngesneden oregano toe en bak ± 3 minuten al omscheppend mee.

Pers de knoflook erboven uit, voeg 350 ml water en versgemalen peper en zout toe en stoof de koolrabi, met een deksel op de pan, in ± 10 glazig en beetgaar. Kook intussen de pasta in gezouten water beetgaar.

Leg de rest van de boter op de koolrabi, sluit de pan en laat de boter smelten. Giet de pasta af, schep de koolrabi met de gesmolten boter door elkaar en verdeel de groente over de pasta. Bestrooi met chilivlokken en Parmezaanse kaas naar smaak.

Serveer de pasta met koolrabi, knoflook en oregano bestrooid met de rest van de oregano.

Bereidingstijd: ± 20 minuten