Deze pasta met prei en chorizo staat in 20 minuten op tafel. Door de week kook ik meestal eenvoudig. Ik sta vaak voor mijn werk in de keuken en na zo’n dag koken ben ik er wel een beetje klaar mee als onze dagelijkse maaltijd bereid moet worden. Dan ga ik vaak voor snel en makkelijk. Dit is zo’n snel en makkelijk gerecht. Prei snijden, knoflook pellen en de chorizo en olijven hakken en dat is zo gepiept. Wil je nog sneller klaar zijn, dan neem je voorgesneden panklare prei, maar persoonlijk vind ik dat toch minder lekker!

Hoofdgerecht voor 2 personen

175 g pasta (bijv. mezze ricatoni)
1 el olijfolie
100 g chorizo, grof gehakt
600 g prei, in ringen
3 teentjes knoflook, gepeld
2 el tomatenpuree
75 g groene olijven zonder pit, grof gehakt
Parmezaanse kaas

Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking beetgaar.

Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de chorizo kort uit. Schep de chorizo uit de pan. Voeg de prei met de uitgeperste knoflook aan het bakvet toe en bak de prei al omscheppend 5 minuten.

Voeg de tomatenpuree, de chorizo en 100 ml water toe en laat de prei op een laag vuur nog een minuut op 3 zachtjes sudderen.

Bestrooi de pasta met prei en chorizo bestrooid met versgemalen peper en rasp er aan tafel Parmezaanse kaas naar smaak over.

Bereidingstijd: ± 20 minuten

 

Variatietips

• Vervang de groene olijven door zwarte of door 50 g kappertjes.
• In plaats van chorizo kun je ook gehakte salami of magere spekreepjes uitbakken.
• Liever geen vlees? Bak dan kleine blokjes haloumikaas in de olie bruin en krokant. Voeg de kaas pas na het sudderen aan de prei toe.