Zo’n lekkere pasta met spinazie, knoflook en gerookte zalm is en fijn recept als je het druk hebt, naar een vergadering moet of gewoon geen zin hebt om uren in de keuken te staan. En geloof mij daar heb ik regelmatig last van… Ook al wordt er hier in huis regelmatig beloofd ik ga ook één keer in de week koken, in de praktijk lukt dat toch meestal niet. Dan zijn dit soort snel te bereiden lekkere gerechten een uitkomst.

Hoofdgerecht voor 2 personen

175 g pasta (bijv. fusilli)
2½ el olijfolie
2 sjalotten, gesnipperd
3 teentjes knoflook, gesnipperd
½ rode peper, zonder zaadjes en gesnipperd
250-300 g verse spinazie, gewassen
150 g gerookte zalm in stukjes

Kook de pasta in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

Verwarm de olijfolie in een ruime pan en fruit de sjalotten met de knoflook en de rode peper op een halfhoog vuur glazig en goudgeel.

Voeg de spinazie toe en laat al omscheppend op een hoog vuur slinken en het vocht verdampen.

Giet de pasta af, schep de groenten, de zalm en versgemalen peper naar smaak erdoor. Serveer direct.

Bereidingstijd: ± 20 minuten

Tip
Serveer voor een portie extra groenten een tomatensalade bij deze pasta met spinazie, knoflook en gerookte zalm.
Snijd tomaten overlangs in plakjes. Leg ze op een schaal en bestrooi met versgemalen peper en zout naar smaak. Druppel er olijfolie en balsamicoazijn naar smaak over en garneer met blaadjes basilicum.