Deze pasta met zeekraal en zalm staat binnen 20 minuten op tafel en smaakt zowel warm als koud erg lekker. Ik kreeg van het weekend een lekker stuk gravad lax van vriendin Jacqueline, een van mijn trouwste fans op Facebook en een echte lekkerbek! De zalm ging gisteren met zeekraal door de pasta en resulteerde in dit bijzonder smakelijke visgerecht. Serveer de pasta als hoofdgerecht of als (koud) voorgerecht.

Hoofdgerecht voor 2 personen of voorgerecht voor 4 personen

100 g zeekraal
200 g schelpjespasta (bijv. gnocchi sardi)
2 kleine rode uien, in dunne partjes
2 el olijfolie
200 g gerookte zalm (of gravad lax), in stukjes
5 kerstomaatjes in dunne plakjes
10 olijven zonder pit, in plakjes of gehalveerd
½ citroen
versgemalen peper

Was en controleer de zeekraal en knijp of snijd zo nodig het onderste stugge stukje er vanaf. Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking beetgaar.

Verhit de olie in een ruime koekenpan en fruit de ui al omscheppend ± 3 minuten op halfhoog vuur. Voeg de zeekraal toe en bak al omscheppend mee totdat de zeekraal mooi heldergroen van kleur is. Neem de pan van het vuur.

Giet de pasta af en schep de pasta met de zalm door het zeekraalmengsel. Doe de pasta over op een schaal en verdeel er de tomaat en olijven over. Knijp de citroen erboven uit en bestrooi met versgemalen peper.

Bereidingstijd: ± 20 minuten

Tips

• Voor extra groenten serveer je er een lekkere gemengde salade bij.
• Wil je de pasta koud eten zet hem dan ongeveer 20 minuten in de koelkast of maak deze pasta met zeekraal ’s middags al. Schep de zalm er dan vlak voor het serveren door.
• Heb je wat pasta over, gebruik het dan als topping in een (koude) tomatensoep.