Zin in een gezonde lunch maak dan deze quinoasalade met groenten en gerookte kipfilet. Zo’n lekkere salade is zo gemaakt en ziet er vrolijk uit.

Lunchsalade voor 2 personen

60 g quinoa
40 g blanke amandelen
20 cm komkommer, in blokjes
200 g snoep- of kerstomaatjes, in vieren
100 g gerookte kipfilet, in dunne plakjes
olijfolie naar smaak
(Provençaalse kruiden)azijn naar smaak
tuinkers

Kook de quinoa volgens de bereidingswijze gaar. Rooster de amandelen in een droge koekenpan al omschuddend of in de oven (zie tip) lichtbruin. Hak de amandelen grof.

Was en snijd de komkommer in kleine blokjes. Was en snijd de tomaatjes in vieren.Snijd de gerookte kipfilet in dunne plakjes.

Verdeel de quinoa met de komkommer en de tomaat over 2 kommen en druppel er oliijfolie en azijn naar smaak over. Leg er de kipfilet en de amandelen op.

Bestrooi de quinoasalade met versgemalen peper en zout naar smaak. Knip wat tuinkers boven de kommen van het matje en serveer de quinoasalade met groenten en gerookte kipfilet direct.

Bereidingstijd: ± 20 minuten

Tip

Noten kun je in de pan roosteren maar dan is het lastig om ze mooi rondom bruin te krijgen. In de oven gaat dat veel beter. Verdeel de noten over een met bakpapier beklede bakplaat en schuif die in een voorverwarmde oven (175°C). Rooster de noten (afhankelijk van de soort) in ± 5 – 8 minuten lichtbruin.