Deze ravioli met prei en ricotta maakte ik met verse ricotta gekocht op de Little Italy beurs. Verse ricotta smaakt zoveel lekkerder dan de fabrieksricotta uit de supermarkt. Je kunt ook heel eenvoudig zelf ricotta maken. Gebruik dan mijn recept voor zelf geitenkaas maken. Druk de kaasmassa niet in een kaasvorm maar laat hem goed uitlekken in een zeef. De kaas blijft dan losser van structuur die je goed kunt verkruimelen. Kijk voor meer informatie over zelf ricotta maken bij de tip onder dit recept.

Hoofdgerecht voor 2-3 personen

3 el olijfolie
2 rode uien, in boogjes
2 teentjes knoflook
300 g prei, in ringen
200 ml tuinkruidenbouillon (van een tablet)
250 g ravioli 5 formaggio (koelvers)
150 g ricotta

Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit de ui al omscheppend 3 minuten op een halfhoog vuur. Voeg de knoflook en de prei toe en bak ze 5 minuten al omscheppend mee.

Schenk de bouillon erbij en laat alles op een heel laag vuur 10 minuten zachtjes stoven.

Kook intussen de ravioli in water met zout naar smaak volgens de bereidingswijze op de verpakking beetgaar. Giet de pasta af en schep de groenten erdoor.

Verdeel de ricotta erover en bestrooi ruim met versgemalen peper. Serveer de ravioli met prei en ricotta direct en schep de pasta aan tafel om.

Bereidingstijd: ± 25 minuten

Tip

Zelf ricotta maken
Gebruik het recept voor zelf geitenkaas maken maar vervang de geitenmelk door volle koemelk en voeg daslook toe.