Met deze risotto met paprika en geitenkaas zet je door het toevoegen van verse geitenkaas een lekkere romige risotto op tafel. Verse geitenkaas is nu niet direct een ingrediënt dat gebruikt wordt in de risotto maar omdat ik nu toevallig geen andere geschikte kaas in huis had en ik toch zin had in risotto met kaas heb ik het er toch maar op gewaagd. De risotto viel goed in de smaak dus verdient dit recept een plekje op de site.

Hoofdgerecht voor 3 personen en voorgerecht voor 4-6 personen

1 rode puntpaprika
1 el olijfolie
15 g bakboter
1 rode ui, in dunne boogjes
1 teentje knoflook, gesnipperd
700 ml groentebouillon
240 g risottorijst
100 g verse zachte geitenkaas
½ el platte peterselie, fijngesneden

Was en snijd de paprika in dunne ringen en verwijder de zaadjes.

Verhit de olijfolie met de boter in een pan met dikke bodem en fruit de ui met de paprika 5 minuten al omscheppend op een halfhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak kort mee. Breng de bouillon tegen de kook aan.

Schep de risottorijst door het paprikamengsel en bak tot de korrels glazig zien. Schenk 1/4 van de bouillon erbij en breng al roerende, op een laag vuur, aan de kook.

Voeg als de bouillon helemaal is opgenomen weer ¼ deel van de bouillon toe en herhaal dit totdat alle bouillon is opgebruikt. Laat de risotto al roerende zachtjes koken totdat de rijst beetgaar is.

Neem de pan van het vuur en verbrokkel de geitenkaas erover. Schep de kaas door de risotto en laat de risotto 5 minuten staan.

Bestrooi de risotto met paprika en geitenkaas met de peterselie en serveer direct.

Bereidingstijd: ± 30 minuten

Lekker erbij

Serveer bij de risotto een tomatensalade met gesnipperde sjalot en basilicum of deze Kropsla met komkommer.