Met dit lekkere weer gaat zo’n zomers rucolastamppotje met tomaat en vegetarische braadworst er zeker wel in. Eenvoudig te maken en binnen een half uurtje op tafel. Rauwe groenten als rucola, ijsbergsla, witlof en andijvie kun je goed verwerken in stamppotten. Zeker in het voorjaar en de zomer zijn dit leuke variaties op de wat zwaardere stamppotten met boerenkool, zuurkool of ui en peen in de winter.

Hoofdgerecht voor 2 personen

600 g kruimige aardappelen, geschild en in stukken
1 ½ el olijfolie
2 vegetarische braadworstjes (bijv. van De vegetarische slager)
250 g cocktailtomaten (bijv. Tasty Tom) of rijpe trostomaten, in blokjes
1 teentje knoflook, gepeld
1 el extra vierge olijfolie
250 g rucola
Dijonmosterd naar smaak
Extra nodig: aardappelstamper

Kook de aardappelen in water met zout naar smaak in ± 20 minuten gaar. Giet ze af en vang 50 ml van het kookwater op. Laat de aardappel iets uitdampen.

Bak intussen de worstjes, volgens de aanwijzingen op de verpakking, in de olijfolie rondom bruin en gaar.

Schep de tomatenstukjes met de uitgeperste knoflook, de extra vierge olijfolie en versgemalen peper en zout naar smaak door elkaar.

Stamp de aardappelen fijn en schep beetje bij beetje de rucola erdoor. Warm de stamppot kort door zodat de rucola een beetje slinkt en breng op smaak met mosterd en versgemalen peper. Serveer het rucolastamppotje met tomaat en vegetarische braadworst direct.

Bereidingstijd: ± 25 minuten

Zo’n zomers stamppotje smaakt ook lekker met:

• fijngesneden andijvie
• in blokjes gesneden komkommer (met schil) en maïs
• grof geraspte courgette
• een hamburger
• uitgebakken spekjes en kaas