Mesclun is een salade uit de Franse keuken en bestaat uit verschillende soorten bladsla, kruiden en soms ook bloemen. Er zijn kant en klare mesclunmengsels te koop bij de supermarkten, dat maakt het zeker in de winter een stuk eenvoudiger om zo’n snelle salade op tafel te zetten.

Voor 2 personen

125 g mesclun
2 gekookte bieten, ontveld
1 avocado
2 el kwark 0% vet
1 el (citroen)mayonaise
1 el granaatappel- of rode wijnazijn
rasp van 1/2 limoen
100 g feta
2 flinke plukken tuinkers
2 el fijngesneden platte peterselie of koriander

Verdeel de mesclun over grote borden. Snijd de bieten overdwars in dunne plakken verdeel ze over de salade.
Halveer de avocado, wip de pit eruit. Snijd de helften in kwarten en trek de schil eraf. Snijd de parten in dunne partjes en verdeel ze over de salade.

Klop een dressing van de kwark de mayonaise, de azijn, de limoenrasp en versgemalen peper en zeezout naar smaak. Verdeel de dressing met de tuinkers en de groene kruiden over de salade. Lekker met quesadilla’s (zie tip).

Bereidingstijd: ± 20 minuten

Quesadilla’s
Bestrijk 2 tortilla’s met crème fraîche en verdeel er naar wens grof geraspte geiten- of schapenkaas en dunne ringetjes bosui over. Leg er 2 tortilla’s op en bak de quesadilla’s in een hete koekenpan zonder bakvet +/- 3 minuten per kant. Snijd ze in puntjes en geef ze bij de salade.

Variatietips
• In plaats van de mesclun kun je ook jonge bladsla, rucola of waterkers nemen.

• Vervang de biet eens door dunne parten rijpe mango en de feta door plakken Parmaham. Een dressing van een mooie olijfolie en balsamicoazijn smaakt hier beter bij. Serveer deze salade met uienstokbrood of foccacia.