Voor een doordeweekse dag is zo’n snelle pasta met zalm, courgette, tomaat en roomkaas altijd fijn. Binnen 20 minuten zet je een lekkere maaltijd op tafel waar bovendien ook nog een zo’n 200 gram groenten per persoon in zit. Omdat wij graag groenten eten maak ik er ook nog een lekkere salade bij.

Hoofdgerecht voor 2 personen

175 g pasta (bijv. Volkoren penne rigatte)
1 courgette, geraspt
150 g kerstomaatjes, gehalveerd
100 g gerookte zalm, in reepjes
100 g verse roomkaas met knoflook

Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking beetgaar. Kook de laatste minuut de geraspte courgette mee.

Giet de pasta met de courgette af maar laat een paar eetlepels water in de pan zitten.

Voeg de tomaatjes, de gerookte zalm en de kaas aan de pasta met courgette toe en roer alles goed om zodat de kaas smelt.

Breng de pasta op smaak met versgemalen peper. Serveer de snelle pasta met zalm, courgette, tomaat en roomkaas direct.

Bereidingstijd: ± 20 minuten

Saladetips

Een salade is zo gemaakt en altijd een fijne aanvulling op de maaltijd.
• plakken tomaat en dunne ringen rode ui bedruppelen met balsamicoazijn en olijfolie. Versgemalen peper, zout en wat fijngesneden basilicum erover en klaar!
• Dun geschaafde komkommer bestrooien met een beetje zout en er Griekse of Turkse yoghurt, fijngeknipte bieslook en versgemalen peper door scheppen.
• Rucola met gesnipperde sjalot en stukjes peer mengen met een dressing van kruidenazijn, olijfolie, grove mosterd en versgemalen peper en zout naar smaak.