Voor deze spaghetti met witte asperges, salie en geitenkaas heb je slechts 5 ingrediënten nodig en toch zet je een verrukkelijk pastagerecht op tafel. De salie geeft een bijzondere smaak aan deze pasta. Je kunt ook met groene asperges maken.

Hoofdgerecht voor 2 personen of tussengerecht voor 4 personen

350 g witte asperges
3 takjes salie
150 spaghetti
3 el olijfolie
150 g verse geitenkaas
Extra nodig: kaasschaaf

schil de asperges van het kopje naar beneden en snijd het onderste stugge (± 3 cm) eraf. Schaaf de asperges met een kaasschaaf in de lengte in dunne lange plakjes.

Pluk de blaadjes salie van de steeltjes. Kook de spaghetti in water met zout naar smaak volgens de bereidingswijze op de verpakking beetgaar. Voeg 5 minuten voor het einde van de bereidingstijd de aspergeplakjes toe en kook ze mee.

Verhit gelijktijdig de olijfolie en bak de plakjes salie knapperig uit. Verbrokkel de kaas.

Giet de spaghetti met de asperges af maar laat niet helemaal uitlekken. Schud de spaghetti op een schaal. Verdeel de salieblaadjes en de kaas erover. Druppel de olie erover en bestrooi de spaghetti met witte asperges, salie en geitenkaas met versgemalen peper.

Bereidingstijd: ± 25 minuten

Voor extra groenten

Serveer je deze spaghetti als hoofdgerecht geef er dan een tomaten of groene salade bij.