Deze speltpannenkoek met zalm, groenten en wasabimayonaise wordt gemaakt met volkoren speltmeel, havermelk en havermout. De pannenkoek heeft een lekkere smaak die goed combineert met een hartige vulling. Deze stevige pannenkoek smaak heerlijk met knapperige ijsbergsla, zoetzure tomaatjes en mild zilte zalm. De pittige wasabi en srirachasaus geven het gerecht pit.

Hoofdgerecht voor 2 personen

100 g volkorenspeltmeel
1 tl pittige kerriepoeder
1 ei
250 ml havermelk
50 g havermout vlokken
1 avocado
40 g mayonaise
½ – 1 tl wasabipasta of wasabipoeder naar smaak
½ el plantaardige olie
200 g ijsbergsla, fijngesneden
200 g kerstomaatjes, in vieren
125 g gerookte zalm
sojasaus
srirachasaus

Voorbereiden

Meng het speltmeel met de kerriepoeder en zout naar smaak in een kom. Maak een kuiltje in het midden en breek het ei erboven.

Roer het ei met een beetje van het meelmengsel los en voeg beetje bij beetje, al roerende met de garde de havermelk toe. Roer de havermout erdoor en laat het beslag even staan.

Halveer de avocado, wip de pit eruit en schep het vruchtvlees uit de schilhelften. Snijd de avocadohelften in dunne plakjes. Roer de mayonaise met de wasabi door elkaar. Voeg 1-2 eetlepels koud water toe zodat een dik vloeibare saus ontstaat.

Bereiden

Roer de olie door het beslag. Verhit een grote koekenpan en schenk de helft (± 200 ml) van het beslag in de hete pan. Bak de pannenkoek totdat de bovenkant bijna droog is en keer hem met een pannenkoekmes of spatel. Schud de pannenkoek op een bord en houd hem warm. Bak op dezelfde wijze nog een pannenkoek.

Leg de pannenkoeken op (warme) borden en verdeel er de sla en de tomaatjes over. Verdeel de zalm in stukjes en leg ze met de avocadoplakjes op de pannenkoeken.

Druppel sojasaus naar smaak erover en verdeel er de wasabimayonaise en srirachasaus naar smaak over. Serveer de speltpannenkoek met zalm, groenten en wasabimayonaise direct.

Bereidingstijd: ± 25 minuten